O nama

Početak
OPG Snježane Židanić bavi se proizvodnjom i prodajom povrća od 1997. godine, sa proizvodnim područjem u Zagrebu, na Jarunu. 2004. godine kupuje zemljište u mjestu Ščitarjevo pored Velike Gorice gdje postavlja 3 plastenika čime jedan dio proizvodnje započinje na tom području. Dvije godine poslije kupnje zemljišta, proizvodnja se polako počinje širiti, podižu se još 4 plastenika, te se kompletna proizvodnja preseljava u Ščitarjevo. 2008. godine postavljaju se još 6 plastenika i OPG se mijenja u OPG Židanić Mihaljević.

Proizvodnja
OPG Židanić Mihaljević danas proizvodi u ukupno 24 plastenika, površine oko 2.500 m2 dok se vanjska proizvodnja obavlja na površini od oko 27.000 m2. Od početka 2012. godine je upisan u upisnik EKOLOŠKIH proizvođača.

Nasljedstvo
Na gospodarstvu radi nositeljica OPG-a Snježana, njezin suprug Ivica. Tu je i potomak Ivan koji barem za sada ima volju za pomaganjem.

Proizvodi
Od povrća trenutno se proizvodi preko 40 vrsta i nekoliko vrsta začinskog bilja.
Osim povrća, zasađeno je i malo jabuka, te od bobičastoga voća aronija i nešto malo ribizla, ogrozda i malina.

O Šćitarjevu
Šćitarjevo je mjesto u Zagrebačkoj županiji na području grada Velika Gorica, 10-ak kilometara jugoistočno od Zagreba. Mjesto je nastalo u blizini starorimske Andautonije. Kako bi se život iz doba osnivanja Andautonije (4. st. p.n.e.) približio sadašnjosti, održavaju se Dani Andautonije, manifestacija slavljenja Andautonije, prilikom koje se održavaju degustacije vina i predstave. Stvari pronađene u iskopavanjima Andautonije čuvaju se u arheološkim muzejima u Zagrebu, Sisku, Turopolju te Velikoj Gorici.